Renovolution

foto uploads/projects/Renovatie_Historische_woning_1430/Drakenhuis_Antwerpen_full-3.jpg
foto uploads/projects/Renovatie_Historische_woning_1430/Drakenhuis_Antwerpen_full-4.jpg
foto uploads/projects/Renovatie_Historische_woning_1430/Drakenhuis_Antwerpen_full-7.jpg

Renovatie historische woning
(September 2010 – December 2010)

Renovolution renoveerde en ontwierp een volledig nieuw concept voor deze woning uit de 15de eeuw met behoud van eigenheid en karakter. De woning werd volledig ontmanteld, de elektrische  en sanitaire leidingen werden vakkundig vervangen en de ruimtes werden herschikt en heringedeeld.
Het dak werd volledig geïsoleerd, de kleine dakvensters werden vervangen door één terrasvelux en 2 grote veluxramen. De zolderverdieping of derde verdieping werd deels ingericht als bibliotheek met leeshoek en deels als slaapkamer met prachtig uitzicht op de kathedraal. De planken vloeren in de woning werden gerestaureerd een opnieuw gekleurd en behandeld.
Op het tweede verdiep werden twee slaapkamers en twee badkamers ondergebracht. Deze werden voorzien van natuurstenen vloeren en wandtegels , luxueus kraanwerk en badmeubilair.
De keuken bevindt zich op het eerste verdiep. Er is gekozen voor een open keuken in een strak ontwerp met een inox werkblad en gepekelde eiken kastdeuren.
De oude trappen zijn volledig verwijderd, heruitgewerkt en luchtig opengewerkt.

Het concept voor deze woning was een stijlvol modern vakantieverblijf creëren met een knipoog naar het verleden en een twist van het heden.

(Foto's Tim Van de Velde) 

HEEFT U INTERESSE IN EEN PROJECT ZOALS DIT?
CONTACTEER ONS VOOR VRIJBLIJVENDE INFORMATIE.